Linkedin-spoergsmaal

De 11 mest almindelige spørgsmål om LinkedIn

De 11 mest almindelige spørgsmål om LinkedIn

 

Har du et spørgsmål om LinkedIn? Så er du kommet til det rette sted.

Her har jeg samlet en række spørgsmål om LinkedIn. Det er spørgsmål jeg jævnligt får i en eller anden form. Ud over spørgsmålene er der selvfølgelig også nogle svar 🙂

Har du et teknisk spørgsmål, som ikke bliver besvaret her, så prøv at søge i LinkedIn’s egen supportsektion.

 

Hvem skal man tage med i sit netværk?

Det afhænger helt af din person, dine ønsker, dit formål med at bruge LinkedIn, og hvilken strategi du vil køre. Vi har vidt forskellige måder at bruge LinkedIn på. Nogle connecter kun med folk de kender og kan stå inde for, og på den anden fløj har vi dem, der sender invitationer til så mange som muligt. Intet er i min bog rigtigt eller forkert. Dit fokus bør være på, hvordan du giver værdi og udvikler relationer – ikke på hvor mange forbindelser, du har.

Læs mere her om, hvordan du skaber relationer og ikke bare forbindelser:

 

Jeg har 2 profiler – Hvad gør jeg?

Hvis du har adgang til den profil, du gerne vil slette (dvs. du kender email og adgangskode), så er det letteste at gå ind i indstillinger og lukke denne konto. Husk at dobbelttjekke, at du er logget ud af den profil, du gerne vil beholde og er logget ind på den, du gerne vil slette!

luk linkedin konto

Har du ikke adgang, skal du have fat i LinkedIns support og have deres hjælp til at slette den ene eller sammensmelte de to profiler.

Du kan læse deres eget materiale omkring proceduren her, men det er oftest nemmere at skrive til dem her. Svartiden kan variere.

 

Hvordan skriver jeg opslag, som får tusindvis af visninger?

Først og fremmest skal du gøre dig klart, hvorfor du ønsker tusindvis af visninger, og hvem du gerne vil ses af. Dernæst skal du overveje, om du har noget, som tusindvis gider at se og dele videre. Og så er du klar til at læse disse to artikler:

 

Hvordan undgår jeg, at alle kan se, at jeg opdaterer min profil?

Når du redigerer din profil, får dine forbindelser potentielt besked om, at du har ændret noget. Det er efterhånden næsten kun, når du tilføjer et nyt job, det kommer ud, men hvis du gerne vil være sikker på, at dit netværk ikke får besked om dine profilændringer, kan du slå det fra i dine indstillinger.

LinkedIn profilopdatering

 

Bør jeg opgradere til premium?

Folk, der arbejder med rekruttering, bør helt klart have et premiumabonnement. Det kan også være relevant for meget aktive brugere. Men langt de fleste kan fint klare sig med en alm. gratis bruger.

De væsentligste fordele ved premium er:

  • Adgang til at se hvem der har besøgt den profil de seneste 90 dage (og ikke bare de seneste 5 personer, som normaltvis)
  • Mere avancerede søgemuligheder
  • Bedre mulighed for at organisere forbindelser
  • Bedre overblik

 

Dertil er der en masse mindre fordele, og helt generelt kan man sige, at et premiumabonnement vil gøre din aktivitet LinkedIn lettere, men det er bestemt ikke en magisk genvej til succes.

LinkedIn har 4 forskellige abonnementstyper med forskellige pakker på hvert ben:

  • Business
  • Karriere
  • Rekruttering
  • Salg

 

Klik her for at se LinkedIns egen præsentation af deres løsninger.

 

Hvordan sender jeg en personlig invitation fra mobilen?

Fra mobilappen ryger der bare en kedelig tom invitation afsted, hvis du trykker på Opret forbindelse. Derfor skal du i stedet op i højre hjørne og finde de tre prikker.

 

Hvor vigtige er anerkendelser af kompetencer (endorsements)?

Antallet af anerkendelser bestemmer som udgangspunkt rækkefølgen på dine kompetencer og dermed også, hvilke 3 der skal stå som top kompetencer. Men du kan selv ændre hvilke kompetencer, du vil have øverst og styre rækkefølgen.

flyt skills

Du skal ikke ligge søvnløs over, at du ikke har så mange anerkendelse som andre. Det er meget vigtigere at du har de rigtige kompetencer stående.

 

Skal man skrive sin profil på dansk eller engelsk?

I Danmark er det meget forskelligt, om man skriver på dansk, engelsk eller begge dele.

Den bedste løsning for de fleste er at have en sprogvariant på begge sprog for at opnå maksimal synlighed i søgninger.

Hvis din profil er oprettet før 2013, er den engelske variant standard og kan ikke ændres. Du kan så tilføje en dansk variant.

tilføj sprog

Vær opmærksom på, at når du har flere profilvarianter, mister du kontrollen med, hvilken variant den besøgende lander på. Det afhænger nemlig af den enkeltes egne indstillinger. Mange danskere har LinkedIn indstillet på engelsk, hvilket betyder, at mange vil se din profil på engelsk, selvom du måske hellere vil vise den på dansk.

Det vejes dog op af, at de flere varianter giver dig en større synlighed. 

 

Godt at vide om sprogvarianter:

  • Husk at opdatere alle varianter, når du laver profilændringer.
  • Du kan ikke fjerne den sprogvariant, som profilen i sin tid blev oprettet i. Men nye sprogvarianter, du tilføjer, kan altid fjernes igen.

sprogvarianter

Svaret er hentet fra Den ultimative guide til en top professionel LinkedIn profil.

 

Hvem kan se mine kontaktoplysninger?

Som udgangspunkt kan kun dine forbindelser se din mailadresse og dit telefonnr. Men i indstillinger kan du selv vælge hvem, der kan se din mailadresse.

emailsynlighed

 

Hvad er forskellen på at følge og oprette forbindelse?

Man kan vælge at følge en person eller spørge om at oprette forbindelse.

Hvis du følger, får du personens offentlige opdateringer i din nyhedsstrøm. Personen får ikke dine opdateringer, og du kan ikke skrive beskeder til vedkommende. Personen skal ikke godkende at du følger.

Hvis du anmoder om at oprette forbindelse skal personen acceptere. Når I er forbundet modtager i hinandens opdateringer (dvs. at I følger hinanden og tæller med som følgere), og I kan skrive beskeder til hinanden.

Under Dit netværk kan du se, hvor mange forbindelser du har.

På din profil og på oversigten over følgere, kan du se hvor mange følgere du har. Forskellen på de to tal viser altså hvor mange, der kun er følger og ikke er forbindelser.

 

Mit svar er ikke listet – Hvad gør jeg?

Søg på Google og i LinkedIn’s egen supportsektion. Ellers så skriv endelig en kommentar herunder, så vil jeg forsøge at svare 🙂

 

Disclaimer: Svarene er udtryk for mine egne erfaringer og holdning – jeg har ingen tilknytning til LinkedIn Corporation.

 

 

Morten Vium
Morten Vium
mv@netvaerksakademiet.dk

Morten Vium er tilknyttet Netværks Akademiet. Han er underviser og har 8 års erfaring med rådgivning og træning i at udvikle relationer på LinkedIn.