Linkedin-spoergsmaal

De 11 mest almindelige spørgsmål om LinkedIn

De 11 mest almindelige spørgsmål om LinkedIn

 

Har du et spørgsmål om LinkedIn? Så er du kommet til det rette sted.

Her har jeg samlet en række spørgsmål om LinkedIn. Det er spørgsmål jeg jævnligt får i en eller anden form. Ud over spørgsmålene er der selvfølgelig også nogle svar 🙂

Har du et teknisk spørgsmål, som ikke bliver besvaret her, så prøv at søge i LinkedIn’s egen supportsektion.

 

Hvem skal man tage med i sit netværk?

Det afhænger helt af din person, dine ønsker, dit formål med at bruge LinkedIn, og hvilken strategi du vil køre. Vi har vidt forskellige måder at bruge LinkedIn på. Nogle connecter kun med folk de kender og kan stå inde for, og på den anden fløj har vi dem, der sender invitationer til så mange som muligt. Intet er i min bog rigtigt eller forkert. Dit fokus bør være på, hvordan du giver værdi og udvikler relationer – ikke på hvor mange forbindelser, du har.

Læs mere her om, hvordan du skaber relationer og ikke bare forbindelser:

 

Jeg har 2 profiler – Hvad gør jeg?

Hvis du har adgang til den profil, du gerne vil slette (dvs. du kender email og adgangskode), så er det letteste at gå ind i indstillinger og lukke denne konto. Husk at dobbelttjekke, at du er logget ud af den profil, du gerne vil beholde og er logget ind på den, du gerne vil slette!

luk linkedin konto

Har du ikke adgang, skal du have fat i LinkedIns support og have deres hjælp til at slette den ene eller sammensmelte de to profiler.

Du kan læse deres eget materiale omkring proceduren her, men det er oftest nemmere at skrive til dem her. Svartiden kan variere.

 

Hvordan skriver jeg opslag, som får tusindvis af visninger?

Først og fremmest skal du gøre dig klart, hvorfor du ønsker tusindvis af visninger, og hvem du gerne vil ses af. Dernæst skal du overveje, om du har noget, som tusindvis gider at se og dele videre. Og så er du klar til at læse disse to artikler:

 

Hvordan undgår jeg, at alle kan se, at jeg opdaterer min profil?

Når du redigerer din profil, får dine forbindelser potentielt besked om, at du har ændret noget. Det er efterhånden næsten kun, når du tilføjer et nyt job, det kommer ud, men hvis du gerne vil være sikker på, at dit netværk ikke får besked om dine profilændringer, kan du slå det fra i dine indstillinger.

LinkedIn profilopdatering

 

Bør jeg opgradere til premium?

Folk, der arbejder med rekruttering, bør helt klart have et premiumabonnement. Det kan også være relevant for meget aktive brugere. Men langt de fleste kan fint klare sig med en alm. gratis bruger.

De væsentligste fordele ved premium er:

 • Adgang til at se hvem der har besøgt den profil de seneste 90 dage (og ikke bare de seneste 5 personer, som normaltvis)
 • Mere avancerede søgemuligheder
 • Bedre mulighed for at organisere forbindelser
 • Bedre overblik

 

Dertil er der en masse mindre fordele, og helt generelt kan man sige, at et premiumabonnement vil gøre din aktivitet LinkedIn lettere, men det er bestemt ikke en magisk genvej til succes.

LinkedIn har 4 forskellige abonnementstyper med forskellige pakker på hvert ben:

 • Business
 • Karriere
 • Rekruttering
 • Salg

 

Klik her for at se LinkedIns egen præsentation af deres løsninger.

 

Hvordan sender jeg en personlig invitation fra mobilen?

Fra mobilappen ryger der bare en kedelig tom invitation afsted, hvis du trykker på Opret forbindelse. Derfor skal du i stedet op i højre hjørne og finde de tre prikker.

 

Hvor vigtige er anerkendelser af kompetencer (endorsements)?

Antallet af anerkendelser bestemmer som udgangspunkt rækkefølgen på dine kompetencer og dermed også, hvilke 3 der skal stå som top kompetencer. Men du kan selv ændre hvilke kompetencer, du vil have øverst og styre rækkefølgen.

flyt skills

Du skal ikke ligge søvnløs over, at du ikke har så mange anerkendelse som andre. Det er meget vigtigere at du har de rigtige kompetencer stående.

 

Skal man skrive sin profil på dansk eller engelsk?

I Danmark er det meget forskelligt, om man skriver på dansk, engelsk eller begge dele.

Den bedste løsning for de fleste er at have en sprogvariant på begge sprog for at opnå maksimal synlighed i søgninger.

Hvis din profil er oprettet før 2013, er den engelske variant standard og kan ikke ændres. Du kan så tilføje en dansk variant.

tilføj sprog

Vær opmærksom på, at når du har flere profilvarianter, mister du kontrollen med, hvilken variant den besøgende lander på. Det afhænger nemlig af den enkeltes egne indstillinger. Mange danskere har LinkedIn indstillet på engelsk, hvilket betyder, at mange vil se din profil på engelsk, selvom du måske hellere vil vise den på dansk.

Det vejes dog op af, at de flere varianter giver dig en større synlighed. 

 

Godt at vide om sprogvarianter:

 • Husk at opdatere alle varianter, når du laver profilændringer.
 • Du kan ikke fjerne den sprogvariant, som profilen i sin tid blev oprettet i. Men nye sprogvarianter, du tilføjer, kan altid fjernes igen.

sprogvarianter

Svaret er hentet fra Den ultimative guide til en top professionel LinkedIn profil.

 

Hvem kan se mine kontaktoplysninger?

Som udgangspunkt kan kun dine forbindelser se din mailadresse og dit telefonnr. Men i indstillinger kan du selv vælge hvem, der kan se din mailadresse.

emailsynlighed

 

Hvad er forskellen på at følge og oprette forbindelse?

Man kan vælge at følge en person eller spørge om at oprette forbindelse.

Hvis du følger, får du personens offentlige opdateringer i din nyhedsstrøm. Personen får ikke dine opdateringer, og du kan ikke skrive beskeder til vedkommende. Personen skal ikke godkende at du følger.

Hvis du anmoder om at oprette forbindelse skal personen acceptere. Når I er forbundet modtager i hinandens opdateringer (dvs. at I følger hinanden og tæller med som følgere), og I kan skrive beskeder til hinanden.

Under Dit netværk kan du se, hvor mange forbindelser du har.

På din profil og på oversigten over følgere, kan du se hvor mange følgere du har. Forskellen på de to tal viser altså hvor mange, der kun er følger og ikke er forbindelser.

 

Mit svar er ikke listet – Hvad gør jeg?

Søg på Google og i LinkedIn’s egen supportsektion. Ellers så skriv endelig en kommentar herunder, så vil jeg forsøge at svare 🙂

 

Disclaimer: Svarene er udtryk for mine egne erfaringer og holdning – jeg har ingen tilknytning til LinkedIn Corporation.

 

 

Morten Vium
Morten Vium
mv@netvaerksakademiet.dk

Morten Vium er tilknyttet Netværks Akademiet. Han er underviser og har 8 års erfaring med rådgivning og træning i at udvikle relationer på LinkedIn.

96 Comments
 • Morten Vium
  Randi
  Posted at h, Svar

  Hej Morten

  Jeg har brug for lidt hjælp angående vores LinkedIn side.
  Vi har en LinkedIn side, men den person der er administrator på siden, er ikke hos os mere…

  Personen har oplyst nogle koder, men jeg kan ikke logge ind med koderne… Men vores firma findes stadig på LinkedIn

  Vi har desværre kun haft én person som administrator på LinkedIn,
  Kan det være muligt at gøre en anden i virksomheden til administrator eller skal vi lave en helt ny side ??

  på forhånd tak

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Randi.

   Tusind tak for dit spørgsmål! Beklager, jeg har været længe om at svare.

   Først: Virksomhedssiden har ikke en kode. Kun personlige profiler har koder og personlige profiler kan så være administratorer.

   Det nemmeste er hvis den tidligere medarbejder går ind på virksomhedssiden, klikker Rediger og tilføjer en af jer andre som admin.

   Hvis I ikke kan få vedkommende til det, skal I have fat i LinkedIns kundeservice, så vil jeg tro de kan hjælpe jer med at få adgang.

   Håber det kan bruges 🙂

 • Morten Vium
  Dorthe Friberg Hvid
  Posted at h, Svar

  Hej Morten
  kan man sende en forespørgsel ud til flere personer med same tag f.eks HR netværk, hvis man ikke ønsker at sende den ud offentligt eller til andre af sine connections f.eks nuværende kolleger?

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Dorthe.

   Det kan du desværre ikke. LinkedIn har lukket for at vi kan “masseudsende” i vores netværk. Jeg tror, det skyldes, at folk misbruger det til spam, men jeg ved det ikke med sikkerhed.

 • Morten Vium
  Hanne Toverud Plet
  Posted at h, Svar

  Hej Morten.

  Jeg er blevet tovholder for et netværk, hvor jeg ønsker at anvende Linkedin til mødeinvitationer, deling af ting etc.

  Vi har tidligere haft en gruppe. Jeg har været inde og kigge i gruppe-funktionen og jeg kan ikke se, at man kan lave en begivenhed i en gruppe på samme måde som man kan få FaceBook. Ligeledes kan det være vanskeligt at uploade dagsordener etc.

  Så mit spørgsmål er, skal netværket oprettes som en virksomhed for at få adgang til en funktionalitet som fx oprette en begivenhed eller kan det ske i en gruppe?

  Jeg håber, at du kan hjælpe lidt på vej.

  Mange hilsner

  Hanne

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Hanne.

   LinkedIn egner sig i virkeligheden ikke særligt godt til det du efterspørger. Du kan fx ikke lave begivenheder på LinkedIn – hverken som person, i en gruppe eller som virksomhed.

 • Morten Vium
  Miriam
  Posted at h, Svar

  Hej Morten
  Findes der på en LinkedIn virksomhedsside et form for kontaktformular/postkasse hvor virksomhedens følgere kan kontakte os?

 • Morten Vium
  Anette Lykke
  Posted at h, Svar

  Hej,

  Jeg har en privat profil på LinkedIn men er administrator på den virksomhedsprofil hvor jeg er ansat.
  Hvordan skifter jeg – på min telefon – til at kunne redigere virksomhedens profil.

  Jeg kan sagtens logge på og redigere fra min Mac, – men jeg har læst mig frem til at hvis jeg gerne vil uploade video’s så de starter med det samme når man scroller ned, så kan det kun gøres hvis man uploader fra telefonen. Når jeg skal ligge en video ind fra Mac’en er jeg altid nødt til først at lægge den op på youtube, så den får et link.

  Men hvis det kan lade sig gøre fra Mac’en at lægge en video op som starter af sig selv uden at man skal omkring youtube, så vil jeg rigtig gerne lære om det.

  Kan du hjælpe mig, vil jeg være så ovenud lykkelig 🙂

  Min mail på min private linkedin-side er: info@grafiskdesignfyn.dk

  Jeg skal kunne ligge videoer op for LIP Bygningsartikler A/S

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Anette Lykke.

   Du kan pt ikke redigere virksomhedssider fra mobilen og LinkedIn er her i februar 2018 ved at rulle video-muligheden ud til virksomhedssiderne.

   Lad os håbe at mobilredigering af virksomhedssider også er på vej 🙂

 • Morten Vium
  Martinsen
  Posted at h, Svar

  En skam, at du ikke besvare dit eget spørsmål, mht hvordan, man får adgang til sin linkedin profil, når man ikke længere har adgang til den mail ens konto er regisreret med. Når nu du ofte støder på problematikken.

  Mvh J

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej! God pointe. Jeg skriver at man skal have fat i LinkedIn support, men du har ret i at jeg ikke guidede hele vejen. Nu har jeg tilføjet et link i artiklen til, hvor man kontakter supporten.

 • Morten Vium
  Tatiana Schmidt
  Posted at h, Svar

  Hej Morten nu er jeg ny med LinkedIn, og kan ikke rigtig finde noget om man må dele en video på sin Virksomhedsprofil der omhandler søgning af nye medarbejdere, uden det koster noget.
  Er det noget du kan svare på?
  Mvh Tatiana

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Tatiana.

   Du må dele hvad du har lyst til (altså inden for lovens rammer) fra din virksomhedsside. Det begynder først at koste penge, hvis du vil annoncere bredere ud.

 • Morten Vium
  Jannie Skeldrup
  Posted at h, Svar

  Hej, vi ønsker i virksomheden at oprette en linkedin gruppe til vores netværksgruppe, så de kan dele erfaringer mv. For at oprette denne gruppe, skal jeg så selv personligt lægge profil, navn og mailadresse til?

  Mvh. Jannie

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Jannie.

   Ja, virksomhedssider kan ikke oprette grupper. Det kan kun personprofiler.

 • Morten Vium
  Betina
  Posted at h, Svar

  Kære Morten,
  Ved du om man kan oprette en ‘privat gruppe’ hvor medlemmerne heller ikke er synlige for hinanden.( Det er i rekrutteringsøjemed).

  Mange hilsner,
  Betina

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Betina.
   Det kan du mig bekendt ikke. Grupper er beregnet til diskussion og netværk mellem medlemmerne. Hvis du gerne vil samle profiler til en kandidatbank er en rekrutteringsprofil (premium) oplagt.

 • Morten Vium
  Julie
  Posted at h, Svar

  Hej Morten, jeg bruger LinkedIn aktivt til jobsøgning og følger en masse personer og virksomheder, så nyhedsstrømmen er betydelig. Jeg savner et godt værktøj til at overskue newsfeedet – især til at sikre at jeg ser alle relevante opslag. Er der p.t. andre muligheder end at skjule de opslag som man har set?
  På forhånd tak for hjælpen, hilsen Julie

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Julie.

   Et Sales Navigator abonnement er smart til netop dette og lader dig udvælge personer og virksomheder, som du vil følge særligt tæt. Men det tager LinkedIn sig også godt betalt for.

   Ellers er der ikke så meget at gøre. At skjule opslag vil jeg ikke anbefale, da LinkedIn kan tolke det som et signal om, at du ikke synes, det var interessant.

   At sikre at du ser alle relevante opslag er en kamp, som er tabt på forhånd 🙂 Det bør du ikke stræbe efter – Åbn feedet jævnligt og se om der er noget relevant og luk så igen.

 • Morten Vium
  Nenad
  Posted at h, Svar

  Hej Morten,

  Kan man undgå at det firma hvor man er ansat ser at man er jobsøgende på linkedin? Så vores HR afdeling ikke finder mig frem når de søger nye kandidater til åbne stillinger.

  Kan man yderligere lukke ned for adgang til andre hr firmaer som man evt. har sammenarbejde med?

  Pft.
  Nenad

 • Morten Vium
  Katrine Johansen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten,

  Ved du hvor man kan se, hvad en karriereside koster? Det drejer sig om life.

  Mvh,
  Katrine

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Katrine. Tak for spørgsmålet. Der skal du have fat i en fra LinkedIn.

 • Morten Vium
  Anne Mikkelsen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten
  Når man får besked om at man er vist i x antal søgninger i denne uge, hvordan har man så været vist? Har min profil været vist specifikt dvs. kun mig på deres skærm, eller har den blot været vist i en søgning blandt andre?
  mvh Anne

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Anne.

   Du har været vist i en søgning blandt andre 🙂

 • Morten Vium
  Asta Bendixen
  Posted at h, Svar

  Jeg har Fået en invitation fra en person , jeg kender perifert, men ønsker
  I første omgang ikke at være på Linkedin. Kan jeg sende svar tilbage på denne invitation fra min alm mail adresse til vedkommende, eller får han/ hun ikke svaret?

 • Morten Vium
  Dan Thygesen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten
  Hvor og hvordan skriver jeg bestyrelses og frivilligt arbejde på min profil?

  Kan jeg gøre det fra mobilen?

  Mvh. Dan

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Ja, du kan tilføje sektioner med fx Frivilligt arbejde. Det skal du dog gøre fra computeren.

 • Morten Vium
  Ole Kruse
  Posted at h, Svar

  Hej Morten,

  Tak for en masse god information 🙂

  Du nævner muligheden for flere sprogprofiler, hvor man har beskrivelsen på flere sprog. Hvordan foregår det så når man laver et opslag – kan man også gøre det på flere sprog? Og kan man i så fald også gøre det fra en firmaprofil med flere sprog?? Synes ikke jeg kan se nogen steder, at man kan vælge hvilket sprog man vil lave et opslag på??

  På forhånd tak 🙂

  Mvh Ole

 • Morten Vium
  Morten Vium
  Posted at h, Svar

  Hej Ole.

  I opslag kan du sådan set bare skrive på det sprog du gerne vil kommunikere på. Hvis du har mere end 1000 følgere kan du målrette opslag til folk med profiler på specifikke sprog.

 • Morten Vium
  Lau Lauritzen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten.
  Jeg har prøvet at finde ud af hvordan man kommer i kontakt med LinkedIn via e-mail eller telefon uden held, Så derfor må du undskylde at jeg prøver via dig at få svar på mit spørgsmål.
  For 4 dage siden lukkede jeg min profil, men jeg får stadig notifikationer derfra. Jeg havde i øvrigt i lang tid
  slået alle notifikationer fra, men det rasler stadig ind.Det er hamrende irriterende.
  Så vidt jeg kan finde ud af, kan man kun kontakte dem hvis man logger ind!.
  Det kan jeg jo ikke nu, da min konto er lukket. Den siger at jeg kan gendanne min konto, men det er jeg ikke interesseret i, Så den lange indledning drejer sig simpelthen, om du ved hvordan man kommer i kontakt med dem, så jeg kan brokke mig 🙂
  Med venlig hilsen
  Lau Lauritzen, Herlev.

 • Morten Vium
  Mads Jakobsen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten

  Den virksomhed jeg arbejder i står i følgende problem:

  Vi har fundet ud af, at efter sommerferien sendes der ikke længere notifikationer ud til medlemmerne af vores LinkedIn gruppe, når vi laver nye opslag. De opdager derfor ikke nye indlæg Hvad gør man for at få notifikationer igang igen?

  Mvh Mads

 • Morten Vium
  Lars
  Posted at h, Svar

  Hej
  Hvor finder jeg de ting jeg har gemt på linkdin. Fx jobopslag?

  Mvh
  Lars

 • Morten Vium
  Ole S. Rasmussen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten

  Super blog – jeg selv “kører” ret højt på det med at dele, så jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg render på sådan en som dig =:o)

  Mit spørgsmål har jeg, gennem længere tid, forsøgt at få svar på – også hos LinkedIn eksperter, men har endu ikke fundet et klart svar…måske du kan give det?

  Hvornår er en post (ikke artikel) “set”?
  Er det nok at den bare er i den andens feed, eller skal der være sket en aktiv handling (et click) før den figurerer i min statistik som “set”?
  ….og er der andre sådanne regler det umiddelbart er interesant at kende til?

  Vh
  Ole

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Ole.

   Det er den, så snart den er blevet vist i en andens feed.

 • Morten Vium
  UNO UNIQA Group
  Posted at h, Svar

  Hej Morten,

  Hvis man som linkedin profil laver et indlæg, og derefter finder ud af at det ikke kan deles, hvordan åbner man op for delingfunktionen?

  Jeg kan kun finde frem til at det er noget man vælger lige inden man poster, der kan man vælge om det skal være offentligt (en relativ ny funktion) hvorimod på mobilen skal man ikke definere sit indholds rækkevide.

  Kan du hjælpe?

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Uno.
   Du skal netop vælge Offentlig – Det kan du både i mobilapp og på desktop.

 • Morten Vium
  Dorthe Sommer
  Posted at h, Svar

  Hej med dig.

  Ved du hvordan man tagger flere personer i et LInkedIn opslag? Jeg synes kun jeg kan skrive @ og så en person.

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Dorthe.
   LinkedIn driller nogle gange med tagging. Du burde kunne tagge flere personer, men nogle gange virker det bare ikke – super irriterende fejl hos LinkedIn, hvor det eneste svar er: Prøv igen i morgen.

 • Morten Vium
  Dorte Ibsen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten.

  Jeg har fået til opgave at lukke en lukket LinkedIn gruppe, Jeg har orienteret gruppens medlemmer og har ledt efter delete-knappen, men det kniber med at få øje på den. Har du et hint, du vil dele ud af? Vh
  Dorte

 • Morten Vium
  Dorte Ibsen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten. Du er en stjerne. Det lykkedes. Tak for din hjælp!

 • Morten Vium
  Jette Vestergaard
  Posted at h, Svar

  Hej Morten.
  Hvordan kan det være at antallet af kontakter på en vens profil, ikke stemmer overens med antallet der vises, når man vil se dem alle ?
  Eks.
  Se forbindelser (143)
  Viser 140 resultater

  Hvorfor er de 3 resterende ikke synlige ?

 • Morten Vium
  Leika Jørgensen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten
  Jeg har forsøgt at lægge en video op på LinkedIn, men den bliver ikke vist. Hvofor det?

  Jeg har skrevet et indlæg, om jeg plejer, og vedhæftet en video. LinkedIn har kvitteret med, at det er blevet uploadet, og jeg får besked; “Upload fuldført. Dit indlæg bliver vist, efter det er blevet færdigbehandlet.” Men det er nu fire dage side, og indlægget er stadig ikke færdigbehandlet. Jeg har prøvet flere gange. Hvad kan være gået galt, og hvad kan jeg gøre anderledes?

 • Morten Vium
  Leika Jørgensen
  Posted at h, Svar

  Tak for svaret. Det er desværre ikke den video. Jeg kan se I de tekniske krav, at formatet .mov ikke er på listen over formater, man kan benytte. Det mærkelige er, at jeg tidligere har benyttet dette format på LinkedIn med succes. Jeg har stadig ikke helt gennemskuet problemet, men tak for svaret.

 • Morten Vium
  Leika Jørgensen
  Posted at h, Svar

  Tak for svaret. Det er desværre ikke den video. Jeg kan se I de tekniske krav, at formatet .mov ikke er på listen over formater, man kan benytte. Det mærkelige er, at jeg tidligere har benyttet dette format på LinkedIn med succes. Jeg har stadig ikke helt gennemskuet problemet, men tak for svaret.

 • Morten Vium
  Dorte Søllingvraa Jepsen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten.
  Jeg har prøvet at finde ud af hvordan man kommer i kontakt med LinkedIn via e-mail eller telefon uden held, Så derfor må du undskylde at jeg prøver via dig at få svar på mit spørgsmål.
  Jeg har for et par år siden lavet en konto på LinkedIn – og glemt password. Når jeg beder om at få tilsendt ny kode – modtager jeg den ikke i min mailboks. Jeg har gjort “alt”, hvad de foreslår med at tilføje i kontakter mm. Har du forslag til, hvad mit næste skridt kan være? På forhånd tak 🙂
  Med venlig hilsen Dorte

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Dorte.

   Prøv at kontakte LinkedIn gennem denne formular: https://www.linkedin.com/help/linkedin/solve/contact

   Når du ikke modtager en mail skyldes det nok at du har brugt en anden mail, da du engang oprettede dig. Så en mulighed kunne være at prøve andre mailadresser, du har haft adgang til.

   • Morten Vium
    Dorte Søllingvraa Jepsen
    Posted at h, Svar

    Hej Morten,
    tak for dit hurtige svar. Har nu skrevet til dem. Jeg har brugt mailadressen….kan ikke oprette en ny profil på den 🙂 Super – at du svarede så hurtigt!!
    Hilsen Dorte

 • Morten Vium
  Dorte Søllingvraa Jepsen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten,
  tak for dit hurtige svar. Har nu skrevet til dem. Jeg har brugt mailadressen….kan ikke oprette en ny profil på den 🙂 Super – at du svarede så hurtigt!!
  Hilsen Dorte

 • Morten Vium
  Morten
  Posted at h, Svar

  Jeg har haft en LinkedIn profil, og den slettede jeg, Men nu har jeg set at mine informationer og billede ligger frit tilgængeligt på nettet. Det syntes jeg ikke er på plads.

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Morten.

   Når noget ligger åbent på nettet (inkl på en LinkedIn-profil) kan se ses af både mennesker og diverse tjenester som fx Google, der gemmer det for at vise indholdet på deres egen tjeneste.

   Det er rigtig ærgerligt at dit indhold bliver vist, men det er desværre ikke noget LinkedIn kan kontrollere.

   Du kan altid tage kontakt til dem der har udgivet dit indhold og bede dem fjerne det.
   Hvis det er på Google, du finder dit indhold, kan du her læse, hvordan du anmoder dem om at fjerne det: https://policies.google.com/faq?hl=da

   Håber det lykkes.

 • Morten Vium
  Mikkeline Trasbo Kelvis
  Posted at h, Svar

  Hvordan kan man som virksomhedsside tilmelde sig en gruppe på LinkedIn?

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Mikkeline.
   Virksomheder kan ikke deltage i grupper. Der skal I bruges jeres personlige profiler.

 • Morten Vium
  Nadja Brehmer
  Posted at h, Svar

  Hej Morten,

  ved du hvor jeg kan finde statistikker over hvor mange grupper der eksisterer på LinkedIn?:-)

 • Morten Vium
  Mathias Bøje Hansen
  Posted at h, Svar

  Hvor mange kontakter kan man Max have på Linkedin?

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Mathias. Så vidt jeg ved 30.000. Men du kan have mange flere følgere.

 • Morten Vium
  Cecilie Philip
  Posted at h, Svar

  Hej Morten 🙂

  Jeg er administrator på vores virksomhedsprofil i firmaet. Kan du forklare mig, hvordan jeg kan følge andre profiler fra vores virksomhedsprofil? Når jeg søger på profilen, jeg gerne vil følge, så ender det med, at jeg følger den fra min egen private profil, og det er ikke det der er meningen. Jeg kan godt skrive opslag osv., men jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg følger.

  Venlig hilsen
  Cecilie

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Cecilie.

   Virksomheder kan ikke følge andre virksomheder (eller personer for den sags skyld).

 • Morten Vium
  Tine Bak
  Posted at h, Svar

  Hej Morten,

  Jeg arbejder for en lille virk og skal nu oprette deres virk profil på LI.
  Virksomhedes navn er samme navn som en anden virksomhed der allerede er på LI. Betyder det, at jeg ikke kan oprette virksomheden? Med mindre vi bruger et andet navn?
  Kan du hjælpe her?

  På forhånd tak.
  Mvh TB

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Tine.

   Ja, du kan ikke kalde den fuldstændig det samme.

 • Morten Vium
  Karin Dyhr
  Posted at h, Svar

  Hej,

  Hvorfor bliver LinkedIn ved med at logge mig af? Den ligger sådan set bare åben i browseren, men hver gang jeg skal noget, skal jeg logge mig ind igen,

 • Morten Vium
  Louise Mouritsen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten,
  Tak for mange gode svar – og hurtige svartider 🙂
  Når jeg som administrator af en virksomhedsside forsøger at følge andre på vegne af virksomheden “hopper” LinkedIn desværre over på min private profil, således at det er mig og ikke virksomheden der følger. Hvad gør jeg her?

  Pft 🙂

  Mvh Louise

  • Morten Vium
   Morten Vium
   Posted at h, Svar

   Hej Louise.

   Virksomheder kan ikke følge andre virksomheder (eller personer for den sags skyld).

 • Morten Vium
  Mads Helledie
  Posted at h, Svar

  Hej Morten

  Jeg administrerer flere forskellige virksomhedskonti, men det er kun den ene af dem, hvor “giv medarbejdere besked om indlægget”-funktionen er tilgængelig. Hvordan kan jeg ændre det, så jeg kan gøre det med alle mine konti?

  Mvh Mads

 • Morten Vium
  ulla merete munk beilin
  Posted at h, Svar

  hej Morten

  Nogle opslag på linkedIn skifter farve, når den lægges op på siden (jpeg-fil). Vi har en blå logofarve, der bliver turkis!
  Mvh
  Ulla

 • Morten Vium
  Manna Bjerg
  Posted at h, Svar

  Hej Morten
  Kan mine forbindelser se når jeg gemmer jobs?
  Vh. Manna

 • Morten Vium
  Christinna
  Posted at h, Svar

  Hej Morten
  Kan man reagere på opslag, der ikke er ens egne, med en virksomhedsprofil. Jeg bruger min private profil til at holde øje med interessante opslag, men kan jeg så efterfølgende kommentere eller reagere med virksomhedsprofilen? Eller er jeg nødt til at dele opslaget på min virksomhedsprofil for at kunne få virksomheden til at udvise interesse? (Jeg er ansat, men det er ikke en privat virksomhed, så der er stor forskel på, om det er mig eller virksomheden, der giver et like).
  Vh
  Christinna

 • Morten Vium
  Poul Bukbjerg
  Posted at h, Svar

  Hej Morten,
  Hvordan prioriterer LinkedIn hvilke kommentarer til indlæg der er de mest populære,

 • Morten Vium
  Malene MR
  Posted at h, Svar

  Hej Morten Vium,
  Jeg skal styre vores firma linkedIn side, hvor vi har virksomhedsbeskrivelse på dansk og engelsk (burde også have det på tysk og det kommer på et tidspunkt) 🤔

  Min udfordring ligger i, at vi har danske og udenlandske kunder som følger vores linkedIn side. Er det muligt at ramme danske og udenlandske på en måde?
  – altså, er det muligt, at lave opslag så de rammer et specifikt sprog.
  … jeg synes det er ærgerligt at vores opslag skal laves dobbelt, og da det ofte består af billeder/andet materiale, er det ikke rigtigt muligt at lave det som et opslag.

  Vi ønsker for vores danske kunder at vise vi er en lokal dansk virksomhed og for vores kunder i udlandet skal de have oplevelsen af at vores software udvikles og der sker noget.

  Håber det giver mening, tak og rigtig god dag 🙂

  Kh/Malene

 • Morten Vium
  Charlotte Friis-Kjær
  Posted at h, Svar

  Hvad gøre en virksomhed, som har tidligere ansatte, hvor de tidligere ansatte bliver ved med at have deres erfaring stående, som om de stadig er ansatte. Virksomheden har prøvet, at skrive til de tidligere ansatte, men de ændre ikke status.

 • Morten Vium
  Anette Scharling
  Posted at h, Svar

  Hej Morten,

  Jeg har skrevet adskillige artikler på linkedin men har ikke fået “synes godt om” fra nogen. Så kom jeg til at tænke på om andre overhovedet får dem op så jeg spurgte nogle af mine kontakter og de får ikke mine artikler op på deres væg. Ved du hvorfor?
  Tak på forhånd
  hilsen
  Anette

 • Morten Vium
  Ida
  Posted at h, Svar

  Hej Morten
  Jeg har fundet ud af at, man ikke kan se den gif jeg har lavet på LinkedIn fra mobilen. Derfor vil jeg gerne skifte den ud med et andet billede. Men er jeg nødt til at lave et nyt opslag, før det kan lade sig gøre?

 • Morten Vium
  Bo Mahnfeldt
  Posted at h, Svar

  Hej Morten
  Jeg påtænker, at gå meget mere aktivt ind i LinkedIn da jeg er i fuld gang med, at starte en lille virksomhed op.
  Jeg har også en privat LinkedIn site men rigtig mange følgere, og her kommer spørgsmålet: Hvordan importerer jeg alle mine mange følgere med ind på min nye virksomheds site??

 • Morten Vium
  Lene Knudsen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten
  Jeg er lige blevet administrator på en firma side.
  Under “Home” og “All” ser jeg kun 3 posts. Troede ikke der var flere, til jeg ser siden som “View as member”.
  Her finder jeg en lang række posts under Images. Disse kan jeg ikke finde nogen steder i “View as admin”?
  Det er gode posts, så jeg ville gerne have alle aktiviteter under “All”.
  Er her god logik bag? Er det tidsbestemt?
  Når jeg ser andre firma profiler, synes jeg også der er forskel på “All” og “Images”.
  På forhånd tak.
  Hilsen Lene

 • Morten Vium
  Tine Ravn Kristiansen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten.

  Jeg har et spørgsmål, som jeg håber, du kan hjælpe mig med.

  Jeg blev i december måned udelukket fra LinkedIn.. De har ikke givet mig en konkret årsag. Jeg har brugt min private account i forbindelse med min virksomheds profil, og der var nogle udfordringer med et spærret kreditkort, som jeg gætter måske har været årsagen. Min udfordring er nu, at jeg ikke kan få lov at komme tilbage. Jeg har sendt et billede af mit kørekort, som de forlangte, men de afviser og beder mig sende billede af mit pas. Det er jeg imidlertid ikke villig til pga datasikkerhed mv.

  Kender du til fortilfælde med dette, eller har du et godt bud på, hvordan jeg kan løse det? Jeg bruger linkedin i mit daglige arbejde, så det er lidt ærgerligt ikke at kunne komme tilbage.

  På forhånd tak for hjælpen.
  Bh. Tine

 • Morten Vium
  Christina Tønder Bell
  Posted at h, Svar

  Hej Morten
  Tak for en fin artikel og ikke mindst for at svare på spørgsmål. Du skriver lidt om LinkedIn profier på flere sprog og bla. “Hvis din profil er oprettet før 2013, er den engelske variant standard og kan ikke ændres. Du kan så tilføje en dansk variant.”.
  Min profil er fra før 2013 men jeg ville gerne hvis den danske profil var min primære profil. Når nu man ikke kan ændre sin primære profil til at være dansk, så overvejer jeg om det giver mening bare at bytte om på indholdet i de to profiler, såldes at al mit danske tekst står på min engelske profil og vice versa. Men det giver jo indlysende problemer hvis jeg gerne vil dukke op med min engelske profiltekst hos personer i udlandet fordi de ser den version som deres profil er sat op til. Der er også en del danskere, hvis primære profil er engelsk. Og hos dem vil jeg egentligt helst dukke op på dansk (det ved jeg ikke engang om det kan lade sig gøre)
  Så jeg prøver at komme frem til en løsning, hvor jeg ikke nødvendigvis behøver at opdatere min engelske profil så ofte som min danske, men så længe den engelske er min primære profil er det svært fordi jeg netop ikke har nogen kontrol over hvilken profil de besøgende lander på.
  Jeg håber du kan følge mit dilemma og har gode indspark til hvor jeg kan søge svar – eller måske har du/I selv siddet med samme problematik og undersøgt det?

 • Morten Vium
  Malene Nielsen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten

  Ved du hvordan man kan få en fabikon på? Det er det lille logo, som sidder i margen fx i CV’et ud for tidligere arbejdsgiver. Et andet spørgsmål er hvordan man indsætter “Besøg web” på siden, så man kan sende gæster videre til sin firmahjemmeside.
  Tak for en informativ side med gode besvarelser.. Det er guld værd.

  Med venlig hilsen
  Malene

 • Morten Vium
  Preben Nielsen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten

  Jeg har de sidste par dage fået to invitationer til at oprette forbindelse. Når jeg så i mailen trykker på Opret forbindelse, får jeg øverst på Linkedin-siden beskeden “Din invitation til XXX kunne ikke sendes” (hvor XXX er navnet på den der inviterer.)
  Hvad kan være galt?
  Jeg udsender selv kun meget få invitationer og får også kun sjældent invitationer, så der kan ikke være tale om overforbrug fra min side, Jeg har prøvet at slette cookies fra Linkedin i min standardbrowser og derefter prøvet med en anden browser, men begge dele forgæves.

 • Morten Vium
  Preben Nielsen
  Posted at h, Svar

  Efter at have postet mit indlæg, som jeg efter en uges tid ikke har modtaget svar på, har jeg konstateret, at der er 14 spørgsmål, du ikke har svaret på lige før mit. Jeg vil opfordre dig til at nedlægge denne side eller øverst på siden skrive, at du ikke mere svarer, så man ikke spilder sin tid eller får falske forhåbninger.

 • Morten Vium
  Dorte Gramhald
  Posted at h, Svar

  Hej Morten
  Jeg har nu forsøgt at skrive tekst til mine jobtitler inden på min profil, men uden held. – LI support giver mig ikke svaret på mine forespørgsler.
  Når jeg trykker på redigering ud for jobtitlen kan jeg kun redigere i titlen og i beliggenhed, men ikke skrive en tekst.

  Håber du kan hjælpe mig?

  Mvh
  Dorte

 • Morten Vium
  Olav Porse
  Posted at h, Svar

  Hej.

  Jeg har i forbindelse med et nyt job, skulle skifte telefon og har derfor skulle hente linkedIn appen igen, og her er det ligesom at min profil er helt væk og at jeg skal starte forfra. Kan du hjælpe mig med at finde min gl. Profil oplysninger igen.
  Mvh. Olav

 • Morten Vium
  Steffen Madsen
  Posted at h, Svar

  Kan man som virksomhed tagge andre virksomheder eller grupper?

 • Morten Vium
  Lars Vogel
  Posted at h, Svar

  Hej Morten,

  På dashbord har man visninger i søgninger, to spørgsmål:
  1. Har man et gennemsnitlig tal for dette, ved godt det afhænger sikkert af profession o.a. – men er der et eller andet tal for om du har “mange eller få”?
  2. når jeg går i detaljer på dette emne, kan jeg nogle gange se hvilket søgeord der er brugt, men ikke altid – ved du hvorfor?
  På forhånd tak. 🙂

  Bh Lars

 • Morten Vium
  Linda
  Posted at h, Svar

  Hej
  Hvad betyder “fandt dig via linkedin profil”? Betyder det så, at en person konkret har søgt på mit navn på linkedin, og dermed har set min profil? Samme spørgsmål gælder også “fandt dig via linkedin søgning” og “fandt dig via startsiden”. Jeg synes ikke helt det er nemt at gennemskue, hvorvidt nogen specifikt har søgt på mit navn, eller om de har søgt på en kompetence, og jeg dermed dukker op blandt andre, eller hvordan og hvorledes tingene hænger sammen. Måske du kan forklare mig, hvordan de forskellige profilvisninger fungerer?

 • Morten Vium
  Tine
  Posted at h, Svar

  Hej Morten

  Vi arbejder med tidligere kriminelle og meget udsatte, og mine kollegaer har derfor en gang i mellem brug for at skjule dele af deres tidligere erfaring/uddannelse. Er det muligt i stedet for at slette?

  Mvh Tine.

 • Morten Vium
  Line Dalgas Erichsen
  Posted at h, Svar

  Hej,

  Kan man se på en af sine forbindelser, hvornår man blev forbundet?😊

  Mvh Line

 • Morten Vium
  Debbie Schmidt
  Posted at h, Svar

  Hej Morten,

  Jeg laver et oplæg hvor jeg har indsat et link til vores hjemmeside. Jeg og nogle af mine kollegaer kan åbne siden/linket andre kan ikke. Hvordan kan det være og hvad har jeg gjort forkert?

  Mvh Debbie

 • Morten Vium
  kent Hvidtfeldt
  Posted at h, Svar

  Hej Morten

  jeg har Sales Navigator profesional og ønsker at gå tilbage til Premium Business. Men jeg kan simpelthen ikke søge/finde, HVORDAN jeg gør. Mit abonnent udløber her d. 14 december – så jeg vil gerne ændre inde da. kan du hjælpe?
  /Kent

 • Morten Vium
  Helle Nielsen
  Posted at h, Svar

  Hej Morten,
  Hvordan får jeg et opslag fra en anden på min profil øverst. Drejer sig om et opslags
  Hvor virksomheden orienterer om de lukker.

 • Morten Vium
  annette otto
  Posted at h, Svar

  Hej Morten
  Jeg ved at jeg kan undgå at det er synligt hvis jeg ændrer i min profil, men kan jeg også lægge en artikel på uden at det bliver synligt for nogen ?
  Annette

Post A Comment