Tag små skridt, når du netværker

Tag små skridt, når du netværker

 

“Det med at skulle netværke føles som at skulle bestige Mount Everest …”

Sådan sagde en leder i en stor organisation til mig på et internt kursus. Hun var ærlig og beskrev, hvordan hun simpelthen ikke kunne se, hvor hun skulle starte, og hvordan hun skulle få tid til det.

Den følelse nikker mange genkendende til.

Men networking handler ikke om, at vi skal netværke og videndele med alle og hele tiden.

Christian Waldstrøm, Danmarks førende forsker i networking, og som jeg har stor faglig respekt for, sagde i et interview:

“Det er som om, networking er blevet det nye Aloe Vera – folk tror, det virker på alt og alle.”

Man tænker: bare brug det, så opstår der mirakler – og det er jo langt fra virkeligheden.

Networking og videndeling – uanset om det er med et internt fokus (for at sikre vigtig viden cirkulerer) eller eksternt fokus (hvor man ønsker flere loyale kunder og øget salg) – så handler det om at skabe sig det rigtige netværk, bruge sig selv rigtigt og spille hinanden bedre.

Det handler om at kunne prioritere sin tid, være systematisk og tage små proaktive initiativer.

Hvis alle medarbejdere – på alle niveauer i en virksomhed dagligt tog små, men bevidste initiativer i forhold til at skabe værdi gennem relationer og videndeling. Så ville man rundt omkring i virksomhederne opleve, at der skabes en fælles bevægelse, der rykker!

MEN det kræver, man har forstået, hvor ekstremt vigtigt relationer er for forretningen – uanset hvad man arbejder med eller handler med, så handler det alt sammen om, at det på en eller anden måde er båret af mennesker.

 

Sæt bevægelsen i gang

Er du leder, så tænk i små initiativer, du kan sætte i gang, som kan styrke jeres relationer – internt og eksternt.

Fx kan du gøre det nemt og sjovt at arrangere frokostmøder med hinanden internt. Det vil styrke fællesskabet, øge det interne kendskab til hinanden og hinandens faglige kompetencer og føre til, at man nemmere kan hjælpe hinanden og derved løse opgaver bedre og mere effektivt. Sæt frokostmøderne i system for at få udbyttet.

Jeg har lavet nogle Frokost-kort, som du kan downloade her.

Dem kan du bare printe og bruge som de er.

Savner du mere inspiration, så hent vores gratis guide til bedre samarbejde og intern videndeling. Den indeholder bl.a. 6 konkrete initiativer, du kan sætte i gang.

Susie Lynge
Susie Lynge
sl@netvaerksakademiet.dk

Susie Lynge er direktør og netværksekspert i Netværks Akademiet. Hun har trænet over 30.000 medarbejdere og ledere i strategisk networking og videndeling.