Sådan fik Mette 2 nye opgaver med 2 små netværkstiltag

Sådan fik Mette 2 nye opgaver med 2 små netværkstiltag

 

Et af mine tidligere blogindlæg handler om, hvordan en løbemakker har gjort, at jeg kommer afsted 3 gange om ugen, og hvordan du kan bruge samme ”taktik”, hvis du synes, det kan være svært at få gjort noget ved det med at netværke.

Læs indlægget her.

Når du gerne vil udvikle og pleje dit netværk, fordi relationer og netværk er vigtigt for dig og din forretning, men du ærligt synes, det er møg svært at få gjort noget ved det, finde tiden eller holde gejsten og fokus på det – så skal du få dig en netværksmakker!

Præcis som jeg fik en løbemakker.

OG jeg løber stadig 3 gange om ugen – ikke langt – men jeg løber. Er mega stolt!

Jeg ved godt, det kun sker, fordi jeg har min gode makker Mette, der holder mig fast, opmuntrer mig, støtter mig og regner med jeg gør noget ved, det vi aftaler.

Mette er allerede en sej løber. Hun løber langt og kan sagtens gøre det uden mig.

Hun bruger til gengæld mig som sin netværksmakker.

Jeg hjælper hende med, at hun får rykket på at pleje og udvikle sit netværk, så hun får endnu flere gode anbefalinger og flere nye kunder gennem netværket (se mere om Mettes arbejde her).

Mette fortalte mig på vores sidste løbetur om, hvordan udvalgte små netværkstiltag fra sidste uge havde fået to opgaver til at dumpe direkte ned i hendes turban.

Eksemplerne viser, at det virker, når du rykker på noget, og det er de små ting, der gør forskellen. Når du er top of mind i netværket, så kan mulighederne opstå.

 

Sådan førte deltagelse til et arrangement til en ny opgave

Mette deltog i et stort offentligt debatmøde, hvor hun i salen får øje på en gammel god kunde, som hun tidligere har lavet flere ting for, men ikke haft kontakt til længe.

Hun kan desværre ikke nå at hilse på ham, inden hun skal gå, men vælger at sende ham en mail lige efter mødet med en personlig hilsen, hvor hun anerkender hans deltagelse og bidrag med et interessant spørgsmål, som et rigtig godt indspark i debatten på mødet. Og at hun var oprigtig ærgerlig over, at hun ikke nåede at komme over og tale med ham inden hun skulle gå.

Han kvitterede straks med en mail, hvor han skrev han var glad for, at hun også havde været med og for at hun sendte ham denne hilsen. Han skrev samtidig også, at han stod med en konkret grafisk opgave, han skulle have løst, og som han gerne ville have hende til at se på ugen efter.

 

Sådan førte en opfølgning på en snak til en reception til en opgave

Det andet eksempel Mette fortalte mig på vores løbetur var forbundet med en reception, som lå flere måneder tilbage, hvor hun havde mødt en redaktør fra hendes netværk. De talte til receptionen om bøger og e-bøger, da det er en fælles interesse.

Da Mette så i sidste uge falder over en artikel om unges læsevaner, som netop var en del af det emne, de havde talt om til receptionen, så deler Mette linket direkte til redaktøren med en lille kort hilsen.

Resultatet er, at hun bliver inviteret til kaffe på forlaget, hvor Mette også får mulighed for at møde nogle kolleger, som netop står og kan bruge hendes grafiske kompetencer til en opgave, de skal have løst.

Netværk virker når du gør noget ved det. 2 små tiltag – 2 nye opgaver!

High five herfra 🙂

 

Find en Netværksmakker og hold jævnligt ”møder”

Hvis du gerne vil i gang med at skabe flere netværksresultater, så find dig en netværksmakker!

I kan enten spise frokost sammen, ringe sammen eller drikke en kop kaffe.

Netværksmakkermødet behøver ikke tage mere end samlet 30 min. Sæt en klar bagkant og fordel tiden helt lige mellem jer. I har fx 15 min hver til at interviewe hinanden.

I kan bruge følgende lille guide som ramme for jeres netværksmakkermøder:

 

Start med en kort evaluering af netværksindsatsen i sidste uge:

  • Hvilke 3 små netværkstiltag havde du sat dig for i sidste uge?
  • Nåede du dem alle?
  • Hvis ja – hvad gik godt?
  • Hvis nej – hvad forhindrede dig?
  • Hvad har du lært?

 

Planlægning af næste uges proaktive netværkstiltag:

  • Hvad er dine 3 vigtigste netværkstilag for næste uge?
  • Hvornår vil du gøre det? (Sæt tid af i din kalender)
  • Bakker dine øvrige aftaler op om, at du kan nå dine 3 små netværksmål?
  • Hvad glæder du dig mest til?
  • Hvad har du brug for at nå dine 3 netværksmål?

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Susie Lynge
Susie Lynge
sl@netvaerksakademiet.dk

Susie Lynge er direktør og netværksekspert i Netværks Akademiet. Hun har trænet over 30.000 medarbejdere og ledere i strategisk networking og videndeling.