Hvad er hemmeligheden bag et langt og lykkeligt liv?

Hvad er hemmeligheden bag et langt og lykkeligt liv?

Vi ved godt at opskriften på lykke ikke er millioner på bankkontoen eller at være berømt. Alligevel er ”rig og berømt” det 80% af en gruppe unge svarer, når de bliver spurgt, hvad deres mål i livet er.

Kilde: The Glueck Study

…svaret ligger i et 80 år langt studie.

Ifølge verdens længste studie af hvad der gør os mennesker lykkelige ”Harvard Study of Adult Development” så ligger svaret i dine relationer – familie, venner, kollegaer og sociale netværk. Folk med mange, positive og stærke relationer er simpelthen gladere og sundere end andre.

Mennesker der er ensomme eller har færre relationer end de egentlig ønsker sig, bliver mere syge og de dør tidligere, end folk der ikke er ensomme. I Danmark siger mere end 350.000 personer at de er uønskede ensomme, ifølge en rapport fra Røde Kors og MaryFonden.

Undersøgelsen fra Harvard har kørt siden 1938 og er den længst varende undersøgelse af hvordan et liv udvikler sig, fra teenager til du dør. 724 personer er blevet fulgt, interviewet og undersøgt gennem hele deres liv. Et af de væsentlige punkter var at undersøge hvad der skal til for at opnå et langt og lykkeligt liv.

 

En god og en dårlig nyhed…

Den dårlige nyhed: Det er ikke nok at træne hårdt, spise sundt, arbejde meget eller vinde i Lotto, hvis du vil være lykkelig.

Den gode nyhed: Det er lige meget hvem du er, hvad du laver, hvor meget du tjener eller hvor berømt du er, så kan du starte i dag med at gøre en indsats for at få et liv, hvor du føler dig mere lykkelig. Men det kræver at du går fra tanke til handling!.

 5 tips for hvad du kan gøre for at styrke dine relationer

  • ​Tænk på dine positive relationer som en investering i dit liv, plej dem og gør dem stærke.
  • Ryd ud i dine negative relationer, eller brug markant mindre tid på dem.
  • Invester tid i dine relationer
  • Gi´ noget af dig selv. Del ud af dine viden, din erfaring og dit netværk.
  • Vær nærværende

 


 

Der er flere vitaminer i gode relationer end i broccoli

Lige nu kører vi i Netværks Akademiet en online kursusrække for HK-medlemmer, ”Der er flere vitaminer i gode relationer end i broccoli” med fokus på hvordan du får det job-liv du ønsker dig, gennem stærke relationer og netværk. Kurset er bygget op omkring 2 digitale workshops, en App fyldt med opgaver, videoer og værktøjer samt bogen ”Netværk Nu” Hvis du er medlem af HK kan du tilmelde dig kurset gennem HKs hjemmeside.

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis vi kan hjælpe din virksomhed eller organisation med at styrke jeres kompetencer inden for videndeling eller networking – online eller offline.

Kontakt

 


20% rabat på bogen Netværk Nu!

Lige nu kan du få 20% rabat på bestselleren ”Netværk Nu! 10 enkle trin til et effektivt netværk”, hvis du bestiller den på SAXO.com og bruger koden NETNU.


 

Tak fordi du læser med.

I Netværks Akademiet tror vi på, at stærkere relationer er vejen til flere loyale kunder og nye kunder, bedre samarbejde, mere videndeling og et rigere (arbejds)liv!

De bedste netværks-hilsner

Susie Lynge
Netværks Akademiet

Vil du høre mere om vores kurser, workshops og foredrag så ring eller skriv. Tlf. 60735322 – mail kontakt@netvaerksakademiet.dk

Susie Lynge
Susie Lynge
sl@netvaerksakademiet.dk

Susie Lynge er direktør og netværksekspert i Netværks Akademiet. Hun har trænet over 30.000 medarbejdere og ledere i strategisk networking og videndeling.