Hvad er DIN bedste Corona-hilsen?

Hvad er DIN bedste Corona-hilsen?

Blogindlæg af Oliver Lynge – Stud. Erhvervsøkonomi og psykologi på CBS

Hvordan holder DU fast i den gode introduktion i mødet med andre, når du ikke må give hånd?

Selv om vi langsomt er på vej tilbage til en hverdag som vi kendte den før Corona, så er noget stadig ændret – måske for altid? F.eks. hvordan vi hilser – giver hånd.

MEN, det er vigtig vi ikke glemmer de små tings betydning og finder alternativer til f.eks. håndtryk! Håndtrykket kan have stor betydning i mødet med andre – og det kan være svært at skulle ændre på. Håndtrykket viser opmærksomhed, aktiverer og sætter os i spil fra start i mødet med andre.

Den Amerikanske kirurg og forsker i folkesundhed, Atul Gawande, kalder det for Activation phenomenon. Han oplevede at hvis han, og resten af holdet omkring en operation, gav hånd og introducerede sig selv ved navn, inden en operation, så faldt mængden af fejl markant. Det sker fordi alle er blevet introduceret ordenligt til hinanden. På den måde er ”afstanden” på holdet minimeret og man tør sige det højt hvis man oplever fejl. Man tager aktiv del i opgaven, fordi man allerede er blevet bragt i spil!

Og det gælder IKKE kun på operationsgangen!

Det gælder i mødet med andre, i den nye netværksgruppe eller på det nye job. Tænk i hvordan den gode introduktion kan bibeholdes, selv nå du ikke må give hånd.

Hvilken Corona-hilsen bruger du?

Skriv dit bedste råd – så kan vi hjælpe hinanden til god og sikker netværksstil! #DetErGodNetværksstil

Susie Lynge
Susie Lynge
sl@netvaerksakademiet.dk

Susie Lynge er direktør og netværksekspert i Netværks Akademiet. Hun har trænet over 30.000 medarbejdere og ledere i strategisk networking og videndeling.