Derfor skal du være en brobygger og dele dine kontakter

Derfor skal du være en brobygger og dele dine kontakter

 

 

En dygtig netværker tænker som det første ”Hvordan kan jeg bidrage her?” og ikke ”Hvad får jeg ud af den her situation?” Networking handler om at bygge en bro mellem sine kontakter og sin viden.

Networking skal ligge på rygraden og være en naturlig del af din hverdag og dit tankemønster – også når du befinder dig i ikke-arbejdsrelaterede situationer. Det handler ikke om noget for noget, men snarere at se muligheder og hjælpe kontakter i dit netværk, med de styrker, du kan bidrage med.

 

Proaktiv tænkning er afgørende for et godt netværk

”Kan jeg gøre noget for at få ham/hende ind i mit netværk?”

Det kan være en rigtig god idé at være på forkant med, hvem du gerne vil netværke med eller mangler i dit netværk. Så kan du bevidst gribe chancen, når den opstår og etablere en kontakt.

Et konkret eksempel fra mit eget liv, da jeg på et tidspunkt havde gjort mig nogle overvejelser omkring, at jeg godt kunne bruge nogle advokater i mit netværk. Jeg var til en konference, og i den forbindelse kom jeg tilfældigt i kontakt med en advokat, hvor jeg tog initiativ til at udvikle kontakten. Jeg delte viden og sendte relevante netværksartikler, som vi havde talt om. Jeg understregede, at hun måtte ringe, hvis jeg kunne bidrage yderligere. Kort tid efter ringede hun og bad om hjælp til en konkret udfordring. Jeg hjalp hende ved at involvere mit netværk på de sociale medier, og vi har i dag en god netværksrelation.

En lille øvelse om brobygning

  1. Skriv 3 personer ned, du kunne tænke dig at komme i kontakt med
  2. Beskriv kort, hvorfor du gerne vil i kontakt med netop disse personer
  3. Hvilken værdi vil det give dig?
  4. Reflekter over om du i det daglige er opmærksom på at bygge en bro for nogle i dit netværk?
  5. Spørg dig selv hvad kan du bidrage med til kontakten

Brug denne øvelse til at styrke din brobygning og

God fornøjelse!

 

Lyst til mere?

Køb Netværk Nu! og fordyb dig i alle bogens kapitler

Få 10% rabat på bogen med koden: NETVÆRKNU10

 

eller se flere videoer med gode råd, tips og tricks til din networking her.

Susie Lynge
Susie Lynge
sl@netvaerksakademiet.dk

Susie Lynge er direktør og netværksekspert i Netværks Akademiet. Hun har trænet over 30.000 medarbejdere og ledere i strategisk networking og videndeling.