Sådan gav netværk mig mit livs 3. største oplevelse

Sådan gav netværk mig mit livs 3. største oplevelse

 

Indimellem er man heldig at møde dem, som er helt fantastiske netværkere, og virkelig lever tanken omkring ”pay it forward”.

Sådan et menneske mødte jeg for 8 år siden. Og når man møder den slags mennesker, er det med at suge til sig og lære af, hvad de gør. Her får du historien om mit møde med Ravi, som bl.a. lærte mig:

 • Netværk hele tiden. Ikke bare til events og netværksmøde – også i fx lufthavne.
 • Vær opmærksom på folk omkring dig, og dit initiativ gør, at du kommer i kontakt med mange forskellige mennesker.
 • Gavmildhed skaber et utroligt stærkt netværk af mennesker, som er klar til at smide alt, de har i hænderne, for at hjælpe.
 • Opfølgning er helt afgørende!

 

Jeg var på daværende tidspunkt bosat i USA og sad i Dulles lufthavn (Washington D.C.) og skulle flyve til København.

Ved siden af mig sidder en herre, som ved første øjekast ligner at komme fra Indien.

Vores afgang til København bliver forsinket – første gang en time og derefter en time ad gangen i adskillige timer.

I min kedsomhed begynder jeg at lure min sidemand lidt over skulderen og opdager, at han sidder med noget, der ligner tekniske tegninger, og at NASA’s logo er på alle dokumenter.

Jeg bliver med det samme nysgerrig, da jeg er lidt af en nørd omkring alt, der har med rummet at gøre.

Min nysgerrighed går ikke ubemærket hen, og herren vender sig imod mig og præsenterer sig som Ravi. Jeg finder hurtigt ud af, at Ravi er Space Engineer for NASA, og at han er på vej til København for at holde et foredrag på Planetariet.

Han opfatter hurtigt min store interesse for området, tilbyder mig en masse spændende materiale, og vi indleder en lang samtale omkring både hans arbejde, min interesse for rummet og det foredrag han skal holde i København, og Ravi er ikke sen til at invitere mig med ganske gratis.

Desværre måtte jeg melde pas, da jeg ikke kunne på det pågældende tidspunkt.

Ravi kunne se skuffelsen i mit blik over at gå glip af denne mulighed og spørger mig: ”Sig mig er du virkeligt interesseret i vores rumprogram?”, hvorefter jeg nærmest er ved at boble over af entusiasme.

Herefter siger han: ”Ved du hvad? Jeg kan ikke love dig 100%, at jeg kan få det clearet, men jeg vil gerne tilbyde dig at se, om jeg ikke kan få lov at inviterer dig med til en Shuttle Launch” (en opsendelse af en af de store rumfærger, som på daværende tidspunkt servicerede rumstationen).

Han fortsætter: ”Jeg håber, jeg kan få lov at invitere dig som VIP-gæst, hvilket vil betyde, at du kommer helt ind på anlægget og sidder så tæt på som muligt, sammen med både familiemedlemmer fra besætningen, journalister osv.”

Jeg kan næsten ikke tro mine egne ører og takker selvfølgeligt hurtigt mange gange ja tak, hvorefter jeg får Ravis visitkort.

 

Fejlen, der næsten væltede det hele

Og herefter begår jeg desværre den fejl, som mange mennesker gør efter et møde med et nyt menneske og en potentiel ny relation. Jeg gør ingenting. Får simpelthen ikke fulgt op.

Heldigt for mig fortæller jeg min hustru om oplevelsen, og hun finder visitkortet og får skrevet til Ravi, som efter en masse sikkerhedstjek hos NASA får skaffet os ikke én, men nu to VIP-billetter til opsendelsen, og vi ender med at få en oplevelse for livet.

For mig personligt en oplevelse, som ligger lige under mit bryllup og det at blive far, men ellers ikke toppet af noget andet.

 

Den lille handling gør den store forskel

Havde vi ikke fulgt op, så havde vi aldrig fået den oplevelse, som jeg i dag aldrig vil være foruden.

Jeg er evigt taknemmelig over, at Ravi gad at ulejlige sig for at give en vildt fremmed sådan en fantastisk oplevelse.

Vi kan med en oprigtig interesse for andre menneskers liv gøre en kæmpe forskel!

Udskriv indlægget eller gem som PDF
Del med dit netværk (det er god stil)
Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook2Share on Google+0
Thomas Hechmann
Thomas Hechmann
th@netvaerksakademiet.dk

Thomas Hechmann er seniorkonsulent i Netværks Akademiet og underviser i strategisk networking og kommunikation.

4 Kommentarer
 • Thomas Hechmann
  Henning Sand Sørensen
  h, Svar

  En spændende historie, dog fortalt med et par detaljer som ikke fremstiller, at det var skoling i netværk eller aktiv opsøgende men andres indvirken (hvad enten man tror på Gud, skæbne eller ren tilfælde).
  Du er synlig nysgerrig på en herre, men henvender dig ikke?
  Udtrykker stor interesseret, men følger ikke op selv med et eller andet under hans besøg i DK?
  Som sagt sød historie, men for aktiv netværker uinteressant. Hvad er det du ud fra historien ønsker at lære mig og andre i forhold til netværk?
  Min personlige erfaring: vær opsøgende på andre, interesseret i deres virke og vær til gavn.
  Med venlig hilsen

 • Thomas Hechmann
  Thomas Hechmann
  h, Svar

  Hej Henning,

  For det første mange gange tak fordi du både har taget dig tid til at læse historien samt reflektere over den, og sende feedback. Det sætter jeg stor pris på.

  Historien er ikke fortalt for at sætte lys på mine kompetencer – faktisk mere på hvad jeg gør forkert. Men i høj grad på hvad Ravi gør som er helt fantastisk.
  Han er et menneske der helt naturligt skaber værdi for andre uden tanker på at få noget igen – det vil sige han lever ideen om “pay it forward”.
  Det han får igen, er mennesker i hans netværk der hvis han en dag for brug for hjælp, vil smide alt de har i hænderne for at hjælpe ham.
  En forståelse det lyder til du allerede har – så det er jo dejligt 🙂

  Ydermere vil jeg gerne påpege min egen fejl – nemlig som du selv nævner, at jeg ikke fulgte op. Det er en fejl mange mennesker begår efter et første møde med en ny potentiel spændende relation. Hvad enten det er efter et møde, reception, konference eller lignende. Vi glemmer det simpelthen. Pointen her er at der kan ligge guld lige for næsen af dig, hvis bare man er opmærksom og husker at følge op – i denne historie var jeg heldig at få hjælp til det, men tro mig jeg har lært min lektie og følger idag altid op og er opmærksom på hvor jeg kan hjælpe med at skabe værdi for andre.

  Håber dette kan hjælpe med at sætte lys på yderligere et par refleksioner og formålet med historien 🙂
  Ønsker dig en dejlig dag – og igen tak fordi du tog dig tid til at svare.

 • Thomas Hechmann
  Mads Elk
  h, Svar

  Interessant blog indlæg. Jeg bemærker især udtrykket “pay-it-forward” (iøvrigt god film :-)), som jeg finder langt mere interessant end “kold” canvas/networking, hvor man søger efter andre, der kan skabe værdi for en selv.

  Derudover bemærker jeg især din kommunikationsform Thomas og dit svar til Henning. Tak for din taknemmelige, ligeværdige og konstruktive måde at svare på. Det er til lige så stor inspiration som selve historien.

  God dag til alle – “pay-it-forward” (det må være den nye sluthilsen :-))

 • Thomas Hechmann
  Thomas Hechmann
  h, Svar

  Tusind tak for de pæne ord Mads – rigtig glad for at høre at du fandt historien interessant 🙂

Send en kommentar